Bournemouth Engeland

Land

Engeland

Engeland

Accomodatie

hotel

hotel

Vervoer

Touringcar  

Touringcar

Reisomschrijving

De plaats Bournemouth ligt aan de rotsachtige Engelse zuidkust. Het is een typische Engelse badplaats met een lang zandstrand, mooie pier, sfeervolle promenade en een heel gezellig centrum.

Bournemouth Engeland

Meer over de accomodatie

Het Mayfair hotel ligt vlak bij de kust en dicht bij het centrum. De tweepersoonskamers hebben een douche met toilet en je kunt op de kamer koffie en thee zetten. Er is een uitstekend restaurant, een gezellige bar en een mooie tuin.

Overige informatie

Je wordt met een klein busje van thuis opgehaald en na de vakantie weer thuis teruggebracht. Datum is nog onder voorbehoud

Bijzonderheden

Geschikt voor reizigers die goed ter been zijn en van excursies houden.

LET OP OPEN PLAATS OP AANVRAAG!

Datum- en Prijsinformatie

Periode1 aug t/m 8 aug
BeschikbaarheidEr kan nog geboekt worden
Aantal dagen8
Reissom€ 1569,00
Annuleringsfonds€ 88,71
Zakgeldadvies€ 100,00

Excusieprogramma (onder voorbehoud)

1e dag: Heenreis. De overtocht van het Kanaal gaat per ferry (P&O-ferries).

2e dag: ’s Morgens bent u vrij om het hotel, de omgeving en natuurlijk Bournemouth te verkennen. ’s Middags rijden we naar de plaats Poole waar we een bezoek brengen aan Compton Acres, de schepping van Mr. Thomas William Simpson, een complex met maar liefst 9 verschillende thematuinen. Via een mooie rit langs Poole Harbour, de grootste natuurlijke haven ter wereld keren we terug naar Bournemouth.

3e dag: Via een mooie busrit door het Engelse landschap rijden we naar Bath, vooral bekend vanwege de restanten van Romeinse baden, maar daarnaast een lieflijk stadje met een indrukwekkende architectuur. De terugreis voert ons langs het plaatsje Avebury, waar mysterieuze rotsformaties, die even oud zijn als de grote tempels en piramiden van Egypte, van dichtbij te bekijken zijn. Even later passeren we nog het beroemde Stonehenge, dat nog altijd een geheimzinnige aantrekkingskracht op iedere bezoeker uitoefent.

4e dag: De dag van vandaag brengt ons naar de New Forest, een groot en uitgestrekt gebied met veel heide, laagveen en oude bossen. Het is een waar eldorado voor vossen, herten en de voor deze streek zo typische ruigharige, halfwilde pony’s. De paarden en pony’s die gewoon in het wild rondlopen hebben overigens voorrang op al het andere verkeer.

5e dag: Via een mooie route rijden we naar Wight. Het Isle of Wight is 37 km lang, 21 km breed en ligt slechts enkele kilometers uit de kust van Engeland. Vele riviertjes doorkruisen het eiland, dat rijk is aan natuurschoon en een bijzonder mild klimaat heeft.

6e dag: Na het ontbijt rijden we naar Portsmouth. Deze stad is al ruim 500 jaar de thuishaven van de Royal Navy en mede daardoor een opwindende stad en het centrum van maritiem erfgoed. Er is een overvloed aan bezienswaardigheden, veel mogelijkheden om te shoppen en volop entertainment. ’s Middags rijden we naar Salisbury, gelegen in het graafschap Wiltshire. Deze plaats heeft een fraai centrum. In de bibliotheek van de imposante gotische kathedraal uit de 13e eeuw bevindt zich een van de vier originele manuscripten van de Magna Charta, het beroemdste document uit de Britse constitutionele geschiedenis.

7e dag: Vrije dag. U kunt naar het strand, de Pier, een wandeling maken of gewoon een dagje uitrusten.

8e dag: Terugreis met prima afscheidsdiner.Aanmelden voor deze reis Bekijk onze voorwaarden
terug naar het overzicht