Rijs Friesland

Land

Nederland

Nederland

Accomodatie

hotel

hotel

Vervoer

Touringcar  

Touringcar

Reisomschrijving

De provincie Friesland met zijn vele meren, uitgestrekte weilanden en kleine dorpjes, is een uitstekende omgeving om op vakantie te gaan.

 

Rijs Friesland

Meer over de accomodatie

We verblijven in hotel Gaasterland in een tweepersoonskamer met een tv, toilet en douche of bad op basis van volpension. In het prima restaurant worden de maaltijden vaak in buffetvorm geserveerd. Verder is er een bar, een biljart en bowlingbanen.

Overige informatie

Je wordt van thuis opgehaald en naar de opstapplaats gebracht. Na de vakantie word je weer naar huis teruggebracht.

Bijzonderheden

Op deze reis kan ook een reiziger mee die minder goed ter been is.

Datum- en Prijsinformatie

Periode11 juli t/m 16 juli
BeschikbaarheidSorry, er kan niet geboekt worden
Aantal dagen6
Reissom€ 1175,00
Annuleringsfonds€ 66,56
Zakgeldadvies€ 75,00

Excusieprogramma (onder voorbehoud)

1e dag: Met onderbreking voor een kopje koffie, rijden we rechtstreeks naar Hindeloopen. In het restaurant van het Schaatsmuseum gebruiken we eerst een heerlijke pannenkoekenlunch. Daarna is er tijd om in het museum rond te kijken. Via Stavoren, gaat het langs de dijk, met een schitterend uitzicht over het IJsselmeer, richting ons hotel in Rijs.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar Leeuwarden, in 2018 culturele hoofdstad van Nederland. Eerst bezoeken we het tegelbruggetje uit de Elfstedentocht. Het bruggetje bestaat uit ruim vierduizend tegeltjes waarop foto’s van Elfstedenrijders staan afgebeeld. Na de lunch zal een gids u vertellen over de band met het koningshuis en u de mooiste plekjes van de stad laten zien. Ook kunt U nog even op eigen gelegenheid genieten van de Friese hoofdstad.

3e dag: Via een rit over de Afsluitdijk en een veertocht over het Marsdiep bereiken we het grootste Waddeneiland van Nederland, Texel. O.l.v. een gids maken wij een rondrit over dit “schapeneiland”. Na de lunch, die we ook op Texel gebruiken, vervolgen we onze weg naar De Koog, waar een langere pauze wordt gehouden.

4e dag: Vandaag gaan we een stukje Friesland verkennen vanaf Salonboot “de Klifrak”. Deze salonboot is al bijna 100 jaar oud en met de hand gebouwd. We worden aan boord ontvangen met koffie en gebak. Tijdens een 3 uur durende vaart wordt ook de lunch aan boord geserveerd. Daarna brengen we nog een bezoek aan Sonnema Beerenburg in Bolsward.

5e dag: Vandaag bezoeken we stoeterij ‘Het Swarte Paert’. Hier komen we alles aan de weet over dit edele Friese paard, het enige inlandse ras dat Nederland rijk is. In de expositieruimte kunt u nog traditionele koetsen, sjezen, sledes, klederdrachten en sieraden bewonderen. Daarna krijgen we een demonstratie te zien van dressuur en het rijden zonder zadel. Na de lunch zal de chauffeur nog een mooie, aantrekkelijke middag organiseren. Laat u zich maar verrassen!

6e dag: 's Morgens rijden we naar Staphorst waar we een bezoek brengen aan museum Staphorst. Hier krijgen we een rondleiding in het museum onder leiding van een gids in traditionele Staphorster klederdracht, die u alles kan vertellen over het heden en verleden van Staphorst. Ook maken we o.l.v. een gids een rondrit met uitleg over de typische kenmerken van de boerderijen, de cultuur van het gebied etc. Na de lunch, die we hier gebruiken, beginnen we aan de terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.Aanmelden voor deze reis Bekijk onze voorwaarden
terug naar het overzicht