Busreis Duitsland Beieren Hotel

Land

Duitsland

Duitsland

Accomodatie

hotel

hotel

Vervoer

Busje   Touringcar  

Busje,Touringcar

Reisomschrijving

Beieren is erg bosrijk, het Beierse Woud, en er zijn volop beekjes, bergmeertjes en sfeervolle dorpjes en stadjes. Er wordt een rondrit met de bus gemaakt, we gaan mogelijk in een glasblazerij kijken, of een boottocht op de Donau maken. De steden Passau en Regensburg, met veel oude gebouwen, worden bezocht en waar je eventueel kunt winkelen. We gaan zelfs naar Tsjechië naar de prachtige plaats Cesky Krumlov.

Busreis Duitsland Beieren Hotel

Meer over de accomodatie

De kamers in Gasthof-Hotel Dilger hebben een tv en een badkamer met douche en toilet. De verzorging is halfpension en de lunch zit er ook bij inbegrepen. De reis wordt afgesloten met een prima diner.

 

Overige informatie

Nieuwe bestemming Je wordt met een klein busje van thuis opgehaald en na de vakantie weer thuis terug gebracht.

Bijzonderheden

Geschikt voor reizigers die goed ter been zijn

Datum- en Prijsinformatie

Periode7 juli t/m 14 juli
BeschikbaarheidSorry, Vol geboektSorry, Vol geboekt
Aantal dagen8
Reissom€ 1185,00
Annuleringsfonds€ 65,71
Zakgeldadvies€ 120,00

Excusieprogramma (onder voorbehoud)

Onder voorbehoud

1e dag: Heenreis. Via de Duitse snelwegen rijden we richting Beieren. Aankomst bij het hotel in de late namiddag. 

2e dag: Het motto van deze dag is ‘der Bayrischer Wald und seine Attraktionen’. Tijdens een grote rondrit door het Beierse Woud o.l.v. de chauffeur komen diverse bezienswaardigheden van deze prachtige streek aan bod. O.a. de ‘Grose Arber’, de Arbersee, Falkenstein en Bodenmais zullen de revue passeren. Onderweg kan een stop worden ingelast voor een bezoek aan een van de vele glasblazerijen in deze streek. 

3e dag: Via een mooie route rijden we naar de ‘Donaudurchbruch’ bij het stadje Kelheim. U ziet dat de Donau zich hier met veel kracht een weg heeft gebaand door massieve rotspartijen. Eventueel kan een boottocht worden gemaakt of een bezoek worden gebracht aan het aan uniek de Donau gelegen Kloster Weltenburg. Op weg terug naar het hotel stoppen we nog bij een ’Schnappsbrennerei’. 

4e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of deelnemen aan een gemoedelijke wandeling o.l.v. de hotelier. De middag is gereserveerd voor de paardenkoetstocht. Aansluitend is er ‘Kaffee und Kuchen’. U kunt deze dag ook het hoteleigen ‘Buldog-Oldtimer-Museum’, met o.a. een privé collectie oude tractoren, bezoeken. 

5e dag: Deze dag staat in het teken van Passau. Door de samenvloeiing van de Donau, de Inn en de Ilz, wordt Passau ook de driestromenstad genoemd. In de oude bisschopsstad liggen veel historische bezienswaardigheden. O.a. het oude raadhuis, de St. Paulskerk en de Salvatorkerk. Tijdens uw verblijf in de stad moet u zeker een bezoek brengen aan de imposante Stephansdom. Deze domkerk, die na een brand in 1662 werd herbouwd, herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Het heeft maar liefst 231 registers en 17.300 pijpen. Ook een wandeling door de sfeervolle Steiningergasse of over de oeverpromenade is zeker de moeite waard. 

6e dag: Na een vroeg ontbijt rijden we naar de Tsjechische plaats Česky Krumlov. Dit prachtige middeleeuwse stadje wordt, na Praag, gezien als de op één na belangrijkste toeristische bestemming Van Tsjechië. De hele binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Vanaf de hoger gelegen busparkeerplaats kijkt men uit over de rode daken en ziet men hoe de Moldau zich een weg door het stadje baant. Gelegen op een heuvel verheft het imposante kasteel van de Rosenbergs zich hoog boven de stad.

7e dag: Vandaag staat de historische stad Regensburg op het programma. De oude kern van deze meer dan 2000 jaar oude stad is aangelegd in de vorm van een halve maan en is een cultureel monument van formaat. Het ‘Altes Rathaus’, de Neue Waag, diverse patriciershuizen, de vele pleinen en ‘Schloss Thurn und Taxis’, zijn stuk voor stuk het bekijken meer dan waard. In de loop van de middag keren we via een mooie route o.l.v. de chauffeur terug naar ons hotel. 

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.Aanmelden voor deze reis Bekijk onze voorwaarden
terug naar het overzicht