Igea Marina Italie Hotel

Land

Italië

Italië

Accomodatie

hotel

hotel

Vervoer

Busje   Touringcar  

Busje,Touringcar

Reisomschrijving

De plaats Igea Marina ligt aan de Adriatische kust vlak bij Rimini en San Marino. Het is een mooie badplaats met prachtige zandstranden. In deze streek liggen veel oude steden zoals Gradara, met kasteel, Ravenne, met een prachtige kerk en Bologna met een mooi oud centrum. Ook de toeristische plaats Rimini wordt bezocht, net als het ministaatje San Remo.

Igea Marina Italie Hotel

Meer over de accomodatie

Het driesterrenhotel Teti ligt aan de boulevard van Igea Marina en alle kamers hebben een tv, airco, balkon en een douche en toilet. De verzorging is halfpension en de lunch zit er ook bij inbegrepen. De reis wordt afgesloten met een prima diner.

Overige informatie

Je wordt met een klein busje van thuis opgehaald en naar de opstapplaats gebracht. Na de vakantie word je weer naar huis terug gebracht.

Bijzonderheden

Nieuwe bestemming, geschikt voor actieve reizigers die goed ter been zijn en van de natuur houden.

Nog een plaats vrij voor een vrouw op basis van een gedeelde kamer

Datum- en Prijsinformatie

Periode13 sept t/m 22 sept
BeschikbaarheidEr zijn nog plaatsen vrij
Aantal dagen10
Reissom€ 1590,00
Annuleringsfonds€ 84,91
Zakgeldadvies€ 150,--

Excusieprogramma (onder voorbehoud)

1e dag: Heenreis. Via de Duitse autowegen rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. 

2e dag: Na het ontbijt rijden we verder naar Italië. De aankomst bij ons hotel in Igea Marina zal in de loop van de middag zijn. Na het diner heeft u nog tijd om het plaatsje en de omgeving van het hotel te verkennen. 

3e dag: ’s Morgens brengen we een bezoek aan het nabijgelegen 12e eeuwse vestingplaatsje Gradara. Vooral het imposante kasteel van Gradara is de moeite van het bekijken waard. Bij voldoende belangstelling organiseert de chauffeur ’s middags een boottocht naar Gabicce Mare. Vanaf de boot heeft u een schitterend uitzicht op de kust. Gabbice Mare is een idyllisch gelegen toeristenstadje. U kunt op uw gemak rondkijken voordat we later op de middag per boot weer terugvaren naar Igea Marina. 

4e dag: Vandaag brengen we een bezoek aan Ravenna, de stad van Dante. Ravenna ademt nog de sfeer uit van een echte Italiaanse provinciestad. Het intieme oude centrum is bijzonder gezellig en sfeervol. Vanwege de schitterende mozaieken die de interieurs van de vele kerken in de stad sieren, wordt Ravenna ook wel Mozaiekstad genoemd. Verder zullen we een bezoek brengen aan de basiliek Sant’ Apollinare in het plaatsje Classe, ca. 5 km ten zuiden van Ravenna. Deze enorme kerk werd gebouwd op het graf van de martelaar Apollinaris en in het jaar 549 gewijd. 

5e dag: Deze dag rijden we naar het wat minder bekende, minder drukke, maar o zo mooie Toscaanse stadje Arezzo. U krijgt volop tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken en de lunch te gebruiken. Bijvoorbeeld aan het schitterende Piazza Grande, het grote plein, dat een beetje schuin afloopt. Aan dit plein en op enkele andere plekken in Arezzo zijn diverse scènes opgenomen voor de bekende film ‘La Vita è Bella’. 

6e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, een wandeling maken, naar het strand of lekker een terrasje opzoeken. 

7e dag: De historische stad Bologna, die we vandaag bezoeken, heeft vele afwisselende bezienswaardigheden. Het is daarnaast een levendige studentenstad, waardoor er altijd wel iets te beleven valt. Het oude centrum ligt vol met prachtige kerken, kathedralen en historische bouwwerken en huizen. Let eens op de vele portalen (portico’s), er lijkt geen eind aan te komen. Enkele bezienswaardigheden zijn de majestueuze kerk San Petronio, het Palazzo del Podestà, Fontane di Nettuno en Torre degli Asinelli. Neem ook de tijd om op een terrasje aan het Piazzo Maggiore te genieten van het straatleven, een ‘gelato’ , cappuccino of vino. 

8e dag: Na het ontbijt gaan we naar het nabijgelegen Rimini waar we een bezoek brengen aan de sfeervolle markt aldaar. ’s Middags rijden we naar San Marino. Middelpunt van het op de berg Monte Titano gelegen San Marino is de Piazza della Liberta. Verder kunt u een kijkje nemen in een van de drie burchten of de Basilica di San Marino. In de smalle, steile straatjes in het centrum liggen pittoreske winkeltjes waar u ‘belastingvrij’ kunt winkelen. 

9e dag: Na het ontbijt verlaten we Igea Marina. Onderweg zal de chauffeur nog een korte excursie inplannen, voordat we bij ons overnachtingshotel in Oostenrijk of het zuiden van Duitsland zullen arriveren. 

10e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.



Aanmelden voor deze reis Bekijk onze voorwaarden
terug naar het overzicht