Bootreis Hollandse meren en Zeeland

Land

Nederland

Nederland

Accomodatie

boot

boot

Vervoer

Busje   Boot  

Busje,Boot

Reisomschrijving

Met een rivierencruiseboot varen we vanuit Arnhem over de Hollandse rivieren naar Gouda. Vanuit Hellevoetsluis is er een busexcursie door Zeeland en in Middelburg maken we een rondvaart. Het prachtige plaatsje Veere kun je bekijken en mogelijk wat winkelen. In Heusden gaan we met de paardentram door de straten en daarna varen we via de Keizer-Karel-stad Nijmegen terug naar Arnhem.

Bootreis Hollandse meren en Zeeland

Meer over de accomodatie

Je verblijft aan boord van het MS Rhine Princess in een tweepersoons hut. Verzorging aan boord  is op basis van volpension, beginnend met de lunch op de eerste dag tot en met de lunch op de laatste dag van de cruise. Er is iedere dag live-muziek op de boot.

Overige informatie

Je wordt met een klein busje van thuis opgehaald en naar de opstapplaats gebracht. Na de vakantie word je weer naar huis terug gebracht.

Bijzonderheden

Nieuw in ons aanbod

Datum- en Prijsinformatie

Periode10 aug t/m 16 aug
BeschikbaarheidEr zijn nog plaatsen vrij
Aantal dagen7
Reissom€ 1141,00
Annuleringsfonds€ 63,78
Zakgeldadvies€ 90,-

Excusieprogramma (onder voorbehoud)

Dag 1:

Vertrek cruise: 11.00 uur

Aankomst Schoonhoven: 18.00 uur

In de ochtend scheept u in op het MS Rhine Princess. Na inscheping zet het schip koers richting Schoonhoven, waar u aan het einde van de middag zult arriveren.

Schoonhoven, gelegen aan de brede rivier de Lek, is een kleine stad met een heldhaftig verleden. De stad staat ook wel bekend als ‘zilverstad’ door zijn zilverindustrie en het werk van goud- en zilversmeden. Ga op ontdekkingstocht door de stad en proef de intieme sfeer van de stad met zijn sfeervolle havens, oude singels, historische panden en zilverwerkplaatsen.

Dag 2:

Vertrek Schoonhoven: 08.00 uur

Aankomst Gouda: 12.00 uur

Gouda is een historische stad met allure. Van de rijke historie en de veelzijdige cultuur is nog veel te zien in het centrum van de stad. U vindt er een uitgebreid scala aan monumentale panden, diverse galerieën met hedendaagse kunst en een ruim aanbod aan musea. Gouda heeft een compacte binnenstad. Alles in het centrum ligt op loopafstand van elkaar. Wandelen is de ideale manier om alle schatten in de binnenstad te ontdekken. Dwaal gerust eens door de kleine straatjes, de interessante musea of over een van de mooiste pleinen in Europa. Soms lijkt het of u zich in de Middeleeuwen waant wanneer u achter de kerk onder het kleine poortje door gaat. De Markt vormt het centrale punt met talloze restaurants en gezellige terrassen, met uitzicht op het 15e-eeuwse Stadhuis. Niet alleen rondom de Markt kunt u smaakvol dineren of een drankje drinken, ook aan de grachten en in de stegen rond Sint-Janskerk of in de romantische museumtuin achter de kerk vindt u een keur aan restaurants, gezellige cafés en terrassen, gevestigd in en op sfeervolle locaties.

Dag 3:

Vertrek Gouda: 07.00 uur

Aankomst Hellevoetsluis: 13.00 uur

Het sfeervolle vestingstadje Hellevoetsluis, aan het Haringvliet. Dankzij de gunstige en strategische ligging aan het Haringvliet ontstond in het begin van de 17e-eeuw een thuishaven voor de Hollandse Oorlogsvloot. Een haven die later steeds meer werd versterkt, waardoor de unieke combinatie van vestingstad en oorlogshaven ontstond. In de oude vesting zijn veel bezienswaardigheden, zoals het Tromphuys, het Droogdok, Brandweermuseum, het Ruyterhuys en de Vestingwallen.

Dag 4:

Vertrek Hellevoetsluis: 06.00 uur

Aankomst Middelburg: 15.00 uur

Middelburg is de hoofdstad van de prachtige provincie Zeeland. De oude panden zijn typerend voor de stad, die nog altijd de sfeer van de gouden eeuw uitstralen. Bezoek het imponerende stadhuis, de Lange Jan toren of de prachtige abdij van Middelburg. Maar ook voor een gezellig dagje winkelen bent u hier aan het goede adres! Ontdek de sfeervolle binnenstad met tal van unieke winkels en boetiekjes, knusse cafés en proef Zeeuwse lekkernijen op één van de gezellig terrassen.

Dag 5:

Vertrek Middelburg: 08.00 uur

Aankomst Veere: 09.00 uur
Vertrek Veere: 12.30 uur

Aankomst Willemstad: 19.30 uur

Veere is een historisch stadje gelegen aan het Veerse meer op het Zeeuwse eiland Walcheren. In de Middeleeuwen was Veere een rijke koopmansstad, de fraaie kadehuizen met prachtige gevels herinneren ons aan deze glorieuze periode. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de oude vestingwerken, het beroemde stadhuis en de imposante grote kerk of bezoek het museum van Veere waar de geschiedenis weer tot leven komt.

Willemstad is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland met gave stadswallen en vele historische gebouwen. In 1583 aangelegd in opdracht van Willem van Oranje. Het gehele stadje wordt omringd door muren (in de vorm van een zevenpuntige ster). Binnen de wallen staan interessante gebouwen als het arsenaal, het voormalige stadhuis en het in renaissance stijl opgetrokken Mauritshuis. Een wandelingetje over de Singelweg, om de muur heen, is aan te raden. Willemstad bezit tevens de oudste kerk die speciaal voor protestantse erediensten is gebouwd.

Dag 6:

Vertrek Willemstad: 06.00 uur

Aankomst Heusden: 10.00 uur
Vertrek Heusden: 13.00 uur

Aankomst Nijmegen: 20.00 uur

Heusden is na 1968 grondig gerestaureerd. In de karakteristieke, oude straatjes en smalle steegjes ontdekt zijn tal van eeuwenoude, goed bewaarde panden en gevels met fraaie gevelstenen waarin leuke winkeltjes zijn gevestigd. Boven op de hoge vestingwallen ligt aan de ene zijde het schilderachtige stadje en aan de andere kant zijn prachtige uitzichten op de rivier De Bergsche Maas.

Volgens velen is Nijmegen de oudste stad van Nederland! Het historische stadscentrum biedt van alles op cultureel, gastronomisch, historisch, maar ook actief gebied. Een drankje drinken op de pleintjes bij de cafeetjes of een heerlijke wandeling in de bossen in het heuvelrijke gebied van Nijmegen. Diverse bezienswaardigheden zijn de Waalkade en De Lange Hezelstraat. Nijmegen, vroeger ook wel Noviomagius, kent een eeuwenoude geschiedenis van de Romeinse tijd rond het jaar 0 en de Waalsprong rond 2000. Waan u terug in de historie en kom meer te weten over deze oude stad in Nederland!

Dag 7:

Vertrek Nijmegen: 11.30 uur

Aankomst Arnhem: 14.00 uur

In de middag arriveert het MS Rhine Princess in Arnhem. Na de lunch vindt de ontscheping plaats en reist u op eigen gelegenheid naar huis.Aanmelden voor deze reis Bekijk onze voorwaarden
terug naar het overzicht